نگاهی به تاریخچه بخش علامرودشت

بخش علامرودشت با مساحت جغرافیایی ۱۲۴۰کیلومتر مربع و با ارتفاع ۴۳۰متر از سطح دریا در جنوب استان و از توابع شهرستان لامرد فارس است . این بخش از شمال به شهرستان خنج و بخش محمله ، از جنوب به شرستان های لامرد و مهر ، از غرب به بخش های اسیر و گله دار و از شرق به بخش های چاهورز ، بیرم وشهرستان گراش همسایگی دارد . براساس آمار سرشماری نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۷۰۰۰ نفر می باشد و با ۴۶ روستا جز یکی از بزرگترین بخش های جنوبی استان محسوب می گردد.

آب و هوا : آب و هوای این منطقه از نظر هواشناسی جزءرژیم رطوبتی خشک و رژیم حرارتی گرم طبقه بندی شده است . بارندگی سالیانه اندک همراه با پراکنش نامنظم در طول سال و تغییرات زیاد حرارتی از ویژگی های اقلیمی این منطقه است .

زبان : زبان مردم علامرودشت با لهجه لری شباهت بیشتری دارد و با اندک لهجه ای متمایل به لهجه فارسی شیرازی سخن می گویند.

 دین :دین تمام مردم شیعه دوازده امامی است .آن چه در گوشه و کنار بخش دیده می شود وجود آرامگاه ها ومقابریماندد امامزاده شاه فرج الله از نوادگان امام موسی کاظم (ع)، امامزاده گل علی و حاجی زندان می باشند .

کشاورزی : عمده فعالیت مردم در بخش کشاورزی و دامداری تحت تاثیر عوامل جغرافیایی و اقلیمی به صورت سنّتی می باشد . محصولات عمده این منطقه خرما ، غلات ، تنباکو ، کنجد ، صیفی جات و کلزا می باشد .

اقتصادی : عمده فعالیت اقتصادی مردم در بخش های خدماتی ، صنعتی ، فعالیت های کشاورزی و کار در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس می باشد . وجود چاه های گازی در کوه های هما وشانول این بخش و استخراج روزانه میلیون ها میعانات گازی و تفکیک آن ودرآمد میلیاردی دولت ازآن ، ازمهمترین بخش های اقتصادی این منطقه است .

صنایع دستی : صنایع دستی رایج در علامرودشت بیشتر در زمینه گلیم و گبه بافی است که بیشتر در غرب منطقه و در بین عشایر آن دیده می شود . از عمده صناع دستی دیگر انواع سبد و زنبیل که از برگ درخت نخل درست می کردند است که عمدتا این صنایع دستی دیگر رو به فراموشی رفته است .

اماکن تفریحی و گردشگری : کوه هوا و تنگ خور ، باغ خفرویه ، قنات های تاریخی روستاهای وردوان و بلبلی ، تل جت ، قلعه گوری یا گبری و رودخانه فصلی علامرودشت به طول ۱۸۰کیلومترازسایر اماکن تفریحی این بخش می باشند .

 

بهداشت ودرمان بخش علامرودشت:

ساختمان قدیم مرکز بهداشتی درمانی امام سجاد (ع) با همّت خیّر بومی جناب آقای حاج علی صرّاف در سال ۱۳۵۲ با زیر بنایی بالغ بر ۷۰۰مترمربع و متشکّل از زایشگاه ، دندانپزشکی و تزریقات ساخت و به بهره برداری رسید . به برکت نظام شکوهمند انقلاب اسلامی  درسال ۱۳۹۴ساختمان جدید دو طبقه مرکز بهداشتی درمانی حضرت فاطمه (س) با زیر بنای ۲۵۰۰مترمربع با همت خیر بومی منطقه جناب آقای حاج صادق رفیعی با هزینه ۶۰میلیارد ریال به بهره برداری رسید . این مرکز با بخش های آزمایشگاه ؛ رادیولوژی ، دندانپزشکی ، اتفاقات ، زایشگاه، داروخانه با نام مرکز خدمات جامع سلامت در حال انجام خدمات بهداشتی درمانی به مردم می باشد .درسال ۱۳۹۶منطقه بهداشت ودرمان بخش علامرودشت به منظورافزایش خدمات بیشتربه مردم افتتاح و بهره برداری رسید . ۱۱خانه بهداشت، ۲مرکز شبانه روزی علامرودشت و خیرگو و ۲پایگاه اتفاقات ۱۱۵جاده ای در دایره مدیریتی منطقه بهداشت ودرمان قرار دارد .

  • لطفا در تنظیمات صفحه گروه های خبری را جهت نمایش انتخاب نمایید.